Шайдың пайдасы
Еуропалық емдік тамақтану журналы (European Journal of Clinical Nutrition) шайдың пайдасын былай сипаттайды: ағзаны сусызданудан, жүрек ауруы мен қатерлі ісіктен қорғайды. Бұл қалай жұмыс істейді екен?
Сарапшылар бұл шайдың негізгі ингредиенті флавоноидтар мен шай жапырақтарында кездесетін полифенолдық антиоксиданттарға байланысты деп санайды. Бұл ингредиенттер денеде жасушалардың ауру жұқтыруының алдын алады.
Жүрек ұстамасы болуының мүмкіндігін азайту үшін күніне 3-4 кесе шай ішу жеткілікті екен. Әрине, сөз жаңадан қайнатылып демделген сапалы жақсы шай туралы болып отыр.
Бұл сусынның басқа артықшылықтары – тісті тіс жегісінен қорғайды (шай құрамындағы фтордың әсерінен болады) және сүйектерді нығайтады. Сондықтан сіздің денсаулығыңызға пайдалы және қол жетімді сапалы шай сусын туралы ұмытпаңыз.