Шелпек

Жұма сайын шелпек пісіру әдетке айналғандықтан бүгінгі атаулы күн — 16 қазан — Дүниежүзілік нан күнінде, шелпек пісіру жолдарын еске түсірейік.

Сізге керек: 

Ұн

Сүт не су

Ашытқы

Тұз, қант қалауыңызша

Сұйық май — 3 ас қасық қамырға

сұйық май — қуыруға бөлек

Дайындау жолы:

Ұнға дайын ашытқы, тұз, қант, сұйық май, су не сүт құйып жақсылап илеңіз. Көтерілгенше 1-2 сағат қоя тұрыңыз. Көтерілген қамырды бөліктерге бөліп, домалақтап жайыңыз. Табаға май құйып қыздырыңыз, шелпекті қуырыңыз.

Ас болсын!

477
Share

От bilimpaz

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *